Cape Bridge Cabernet Sauvignon - Shiraz

Heldere en mooie kleur. Een symfonie van aroma’s zoals zwarte bessen en kruiden. Een zachte textuur, vlezig en verfrissend met volle afdronk en zijdezachte tannines. Onze favoriete huiswijn! ...Meer informatie

Omschrijving van deze Zuid-Afrikaanse rode wijn:

Cabernet Sauvignon-Shirazwijn met eldere en mooie kleur. Een symfonie van aroma’s zoals zwarte bessen en kruiden. Een zachte textuur, vlezig en verfrissend met volle afdronk en zijdezachte tannines.
Deze wijn is niet voor niets één van onze favoriete huiswijnen.

Druivensoort:

60% Cabernet Sauvignon & 40% Shiraz

Gastronomie:

Heerlijk bij pasta en kalfsvleesgerechten  maar ook bij BBQ en om zo te drinken.

Over de wijnstreek Paarl:

Paarl omvat circa 20% van de wijngaarden in Zuid-Afrika en daarmee is het gebied het op één na grootste wijngebied van Zuid-Afrika. Het gebied is een eeuwige concurrent van Stellenbosch en ook hier wordt al sinds het einde van de 17e eeuw wijn geproduceerd. Paarl ligt zo'n 50 kilometer ten oosten van Kaapstad.

Qua klimaat & bodem is Paarl in vergelijking met Stellenbosch warmer en droger en is de grond er vlakker. Er heerst een mediterraans klimaat met lange, warme zomers en voldoende regenval waardoor irrigatie niet nodig is. De jaartemperatuur is gemiddeld 21 graden Celsius. In het dal is de bodem zanderig en in de hogere gebieden bestaat de bodem uit graniet en leem.

In de wijnstreek Paarl worden zeer veel druivensoorten verbouwd en hiervan hebben de soorten Cabernet Sauvignon, Pinotage, Chardonnay, Chenin Blanc en Sauvignon Blanc het meeste potentieel om geëxporteerd te worden. Van origine werden hier witte wijnen gemaakt, maar vanwege het mediterraanse klimaat ligt de focus nu meer op rode wijnen. De lokale specialiteit in Paarl is Shiraz.

Over het wijnhuis Cape Bridge:

Prachtige coöperatieve in de regio Paarl. Ze houden de rendementen van de druiven heel laag. Dit wil zeggen dat ze minder druiven plukken per wijnstok. Dit geeft betere en geconcentreerdere druiven. Altijd streven ze ernaar om de kwaliteit te verbeteren.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


bert barten Geplaatst op 7 Augustus 2015 at 12:34

een ongelooflijke lekkere en zachte wijn voor weinig geld!! Een aanrader!!


Hugo Verstraeten Geplaatst op 17 November 2014 at 17:26

Kende het wijnhuis niet maar is een typisch niet te duur wijntje uit Zuid-Afrika. Ik zag zelfs dat deze houtrijping gehad heeft voor die prijs. Zo een flesje kan er bij mij dagelijks in. Netjes geleverd in een mooie omdoos en stipt op tijd zoals afgesproken.


4.5 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen