Cantina Rauscedo Verduzzo

Er werd gekozen voor een transparante fles waardoor de prachtige gouden kleur direct duidelijk is. Geniet van aroma's van acaciahoning, kweepeer, noten, vanille en een beetje citrus.  Dit is dan ook een frivole licht zoete wijn! De druiven van deze wijn m ...Meer informatie

Proefnotities van deze lichtzoete Verduzzo:

Er werd gekozen voor een transparante fles waardoor de prachtige gouden kleur direct duidelijk is. Geniet van aroma's van acaciahoning, kweepeer, noten, vanille en een beetje citrus.  Dit is dan ook een frivole licht zoete wijn! De druiven van deze wijn mochten tot het allerlaatste dag van de zomer aan de wijnranken blijven hangen, en dat proef je. Deze wijn is zeker niet 'mierzoet' maar een fijne begeleider van een dessertje. Zacht, mondvullend en soepel!

Druivensoort:

100% Verduzzo

Gastronomie:

Van deze wijn kunt u perfect zo genieten of combineren met een kaasplankje met wat zoetigheden erbij, een lekker dessertje of iets anders zoets.  

Over Cantina Rauscedo:

Al sinds 1951 is de gemeenschap van Rauscedo verenigd in een coöperatie. Hier werkt men samen om alle druiven te oogsten en te verwerken tot prachtige, ambachtelijke wijnen. Dit is een wijngaard waarbij de wijnen eigenlijk een biolabel verdienen maar waar ze er vaak voor kiezen om niet de aansluitingskosten te betalen zodat zoveel mogelijk rendement teruggaat naar de wijnboeren binnen de coöperatie.

Ze voelen zichzelf geen echte onderneming, daar de commercie niet het belangrijkste aspect is van wat ze doen. Het samenkomen van een gemeenschap, de cohesie van de lokale bevolking primeert.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen