Cantina Rauscedo Traminer Aromatico

Wat een geuren! Deze wijn heet niet voor niks Aromatico en de aroma's zijn dan ook intens te noemen. Geniet van geuren van rozen en perzik. Qua kleur is dit strogeel met gouden reflecties en de wijn is prima in balans met een aanhoudende smaak.
Een prac ...Meer informatie

Proefnotities van deze Traminer Aromatico:

Wat een geuren! Deze wijn heet niet voor niks Aromatico en de aroma's zijn dan ook intens en kruidig te noemen. Geniet van geuren van rozen en perzik. Qua kleur is dit strogeel met gouden reflecties en de wijn is prima in balans met een aanhoudende smaak.
 
Een prachtig pareltje waar we heel blij mee zijn!
 

Druivensoort:

100% Traminer Aromatico

Gastronomie:

Traminer en zijn neef Gewürztraminer gaan steevast zeer goed bij pittige Oosterse en Thaïse gerechten.
Verder ook een verrassende alternatief als aperitiefwijn. Ook heel fijn bij meloen met ham en bij zeevruchten. 
 

Over Cantina Rauscedo:

Al sinds 1951 is de gemeenschap van Rauscedo verenigd in een coöperatie. Hier werkt men samen om alle druiven te oogsten en te verwerken tot prachtige, ambachtelijke wijnen. Dit is een wijngaard waarbij de wijnen eigenlijk een biolabel verdienen maar waar ze er vaak voor kiezen om niet de aansluitingskosten te betalen zodat zoveel mogelijk rendement teruggaat naar de wijnboeren binnen de coöperatie.

Ze voelen zichzelf geen echte onderneming, daar de commercie niet het belangrijkste aspect is van wat ze doen. Het samenkomen van een gemeenschap, de cohesie van de lokale bevolking primeert.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Geert Donckers Geplaatst op 27 Juli 2018 at 14:33

Naar aanleiding van de mailing een flesje toegevoegd bij mijn meest recente bestelling. Zeer koel gedronken, wat een lekker wijntje.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen