Cantina Rauscedo Ribolla Gialla Extra Dry

Dit is een fijne, elegante schuimwijn gemaakt van Ribolla Gialla druiven. Impressies van bloemen en groene appel, perzik en citroen. Frisse aanzet, droge smaak met licht aromatische afdronk. Op zoek naar een mooi alternatief voor een Champagne of Cava? Pr ...Meer informatie

Proefnotities van deze prachtige Italiaanse schuimwijn:

Dit is een fijne, elegante schuimwijn gemaakt van Ribolla Gialla druiven. Impressies van bloemen en groene appel, perzik en citroen. Frisse aanzet, droge smaak met licht aromatische afdronk. Op zoek naar een mooi alternatief voor een Champagne of Cava? Probeer dan zeker eens deze Ribolla. Mooi delicaat en met een zeer fijne bubbel. 
 

Druivensoort:

100% Ribolla Gialla

Gastronomie:

Dit is een fijn aperitiefdrankje. 

Over Cantina Rauscedo:

Al sinds 1951 is de gemeenschap van Rauscedo verenigd in een coöperatie. Hier werkt men samen om alle druiven te oogsten en te verwerken tot prachtige, ambachtelijke wijnen. Dit is een wijngaard waarbij de wijnen eigenlijk een biolabel verdienen maar waar ze er vaak voor kiezen om niet de aansluitingskosten te betalen zodat zoveel mogelijk rendement teruggaat naar de wijnboeren binnen de coöperatie.

Ze voelen zichzelf geen echte onderneming, daar de commercie niet het belangrijkste aspect is van wat ze doen. Het samenkomen van een gemeenschap, de cohesie van de lokale bevolking primeert.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Tom Ginkels Geplaatst op 27 Juli 2018 at 14:31

Ik kreeg deze gratis bijgevoegd bij een pakket omdat ik al een tijdje klant ben. Had nog nooit een Ribolla gedronken. We serveerden deze als aperitief, wat een hit.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen