Camina Verdejo

Transparant heldergeel met groene hints. Deze vrolijke wijn smaakt absoluut naar meer. Subtiele tonen van rijpe perzik en grapefruit in de neus. Sappig en fris, heerlijk jong en voorzien van geel fruit en een klein dorstlessend bittertje. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Spaanse Verdejo:

Transparant heldergeel met groene hint. Deze vrolijke wijn smaakt absoluut naar meer. Subtiele tonen van rijpe perzik en grapefruit in de neus. Sappig en fris, heerlijk jong en voorzien van geel fruit en een klein dorstlessend bittertje.

Deze zomerse witte wijn is een perfecte dorstlesser en tevens een echte doordrinker. 

Druivensoort:

100% Verdejo

Gastronomie:

Lekker als aperitief, bij lichte vis en schelpdieren, pasta's en gefrituurde vis.

Over Castilla La Mancha:

Castilla-La Mancha is een groot wijngebied dat ten zuiden en ten oosten van de Spaanse hoofdstad Madrid ligt. De omstandigheden voor wijnbouw in deze regio zijn hard. Het hete en droge Castilla-La Mancha staat van oudsher bekend als een bron van lage kwaliteit bulkwijn. Meer dan de helft van de druiven van Spanje worden hier verbouwd.

In de afgelopen decennia echter (en vooral sinds 1986, toen Spanje lid van de Europese Unie)  heeft de wijnbouw een revolutie ondergaan die het beeld van wijnen uit Castilla-La Mancha hebben veranderd.
Zowel grote producenten en kleinere bedrijven maken nu gebruik van moderne wijnbouwtechnologieën, gecombineerd met een oordeelkundige selectie van druivensoorten en rijpingtechnieken.

Over Bodega Cristo de la Vega:

De Spaanse Bodega Cristo de la Vega werd in 1955 opgericht als coöperatie, door een groep van 25 druiventelers, dit onder leiding van Juan Manuel Orriach Moreno. Vandaag de dag een state of the art Bodega voorzien van de meest moderne technische snufjes op het gebied van wijnproductie.

Van het planten van nieuwe wijnstokken tot aan de oogst, vanaf de eerste persing tot aan het rijpen in barriques. Alles wordt tot in de kleinste details uitgewerkt om de beste kwaliteit te bereiken. Lange tijd kwam er uit het grootste wijngebied van Spanje, dat  La Mancha is, louter bulkwijn en vaak was de kwaliteit beneden alle peil. Daar is de laatste 10 jaar in een snel tempo verandering in gekomen en dat merken we heel goed wanneer we de wijnen van deze bodega proeven.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Cristo de la Vega > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Chantal de Groof Geplaatst op 13 Maart 2015 at 14:14

Voor mij is dit een hele toffe wijn om te drinken als je veel mensen over de vloer hebt. Ze drinkt makkelijk en is ook niet te duur.


Stijn Lenaerts Geplaatst op 30 Oktober 2014 at 20:00

Ik dacht dat ik er niet te veel van moest verwachten voor de prijs van 3,99€ maar deze wijn is gewoon lekker zacht van smaak en fris om te drinken. Geen echte hoogvlieger maar prijs/kwalitatief toch zeker een aanrader.


4 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen