Camina Tempranillo Rosado

Vrolijke en heldere rosé kleur. Vol met aroma's van rood fruit, aardbeien en noties van perzik. Een fijne frisse en zachte nasmaak. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Spaanse Tempranillo rosé:

Vrolijke en heldere rosé kleur. Vol met aroma's van rood fruit, aardbeien en noties van perzik. Een fijne frisse en zachte nasmaak.  

Druivensoort:

100% Tempranillo

Gastronomie:

Drink deze wijn bij pasta, tapas, kazen en gerechten met wit vlees. 

Over wijnstreek Castilla La Mancha:

Castilla-La Mancha is een groot wijngebied dat ten zuiden en ten oosten van de Spaanse hoofdstad Madrid ligt. De omstandigheden voor wijnbouw in deze regio zijn hard. Het hete en droge Castilla-La Mancha staat van oudsher bekend als een bron van lage kwaliteit bulkwijn. Meer dan de helft van de druiven van Spanje worden hier verbouwd.

In de afgelopen decennia echter (en vooral sinds 1986, toen Spanje lid van de Europese Unie)  heeft de wijnbouw een revolutie ondergaan die het beeld van wijnen uit Castilla-La Mancha hebben veranderd.
Zowel grote producenten en kleinere bedrijven maken nu gebruik van moderne wijnbouwtechnologieën, gecombineerd met een oordeelkundige selectie van druivensoorten en rijpingtechnieken.

Over wijnhuis Bodega Cristo de la Vega:

De Spaanse Bodega Cristo de la Vega werd in 1955 opgericht als coöperatie, door een groep van 25 druiventelers, dit onder leiding van Juan Manuel Orriach Moreno. Vandaag de dag een state of the art Bodega voorzien van de meest moderne technische snufjes op het gebied van wijnproductie.

Van het planten van nieuwe wijnstokken tot aan de oogst, vanaf de eerste persing tot aan het rijpen in barriques. Alles wordt tot in de kleinste details uitgewerkt om de beste kwaliteit te bereiken. Lange tijd kwam er uit het grootste wijngebied van Spanje, dat  La Mancha is, louter bulkwijn en vaak was de kwaliteit beneden alle peil. Daar is de laatste 10 jaar in een snel tempo verandering in gekomen en dat merken we heel goed wanneer we de wijnen van deze bodega proeven.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Cristo de la Vega >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Godelieve Geplaatst op 15 Juni 2017 at 12:57

Was zeer lekker bij macaroni ham en kaas


Valerie Geplaatst op 6 Juli 2016 at 16:02

Fris zomers wijntje, ook leuk etiket


4 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen