Camina Cabernet Sauvignon

Mooie, intense robijnrode kleur. Wijn met veel fruitige aroma's, met noties van zwarte bes en een kruidige finish. Dit is een wijn die prima in balans is, met een fijne afdronk. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Spaanse Cabernet Sauvignon:

Mooie, intense robijnrode kleur. Wijn met veel fruitige aroma's, met noties van zwarte bes en een kruidige finish. Dit is een wijn die prima in balans is, met een fijne afdronk.  

Druivensoort:

100% Cabernet Sauvignon

Gastronomie:

Deze wijn past prima bij rood vlees, grillades, stevige vleesgerechten met een mooie saus maar ook prima bij een kaasplankje. 

Over wijnstreek Castilla La Mancha:

Castilla-La Mancha is een groot wijngebied dat ten zuiden en ten oosten van de Spaanse hoofdstad Madrid ligt. De omstandigheden voor wijnbouw in deze regio zijn hard. Het hete en droge Castilla-La Mancha staat van oudsher bekend als een bron van lage kwaliteit bulkwijn. Meer dan de helft van de druiven van Spanje worden hier verbouwd.

In de afgelopen decennia echter (en vooral sinds 1986, toen Spanje lid van de Europese Unie)  heeft de wijnbouw een revolutie ondergaan die het beeld van wijnen uit Castilla-La Mancha hebben veranderd.
Zowel grote producenten en kleinere bedrijven maken nu gebruik van moderne wijnbouwtechnologieën, gecombineerd met een oordeelkundige selectie van druivensoorten en rijpingtechnieken.

Over wijnhuis Bodega Cristo de la Vega:

De Spaanse Bodega Cristo de la Vega werd in 1955 opgericht als coöperatie, door een groep van 25 druiventelers, dit onder leiding van Juan Manuel Orriach Moreno. Vandaag de dag een state of the art Bodega voorzien van de meest moderne technische snufjes op het gebied van wijnproductie.

Van het planten van nieuwe wijnstokken tot aan de oogst, vanaf de eerste persing tot aan het rijpen in barriques. Alles wordt tot in de kleinste details uitgewerkt om de beste kwaliteit te bereiken. Lange tijd kwam er uit het grootste wijngebied van Spanje, dat  La Mancha is, louter bulkwijn en vaak was de kwaliteit beneden alle peil. Daar is de laatste 10 jaar in een snel tempo verandering in gekomen en dat merken we heel goed wanneer we de wijnen van deze bodega proeven.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Cristo de la Vega >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


W. Baay Geplaatst op 26 April 2017 at 09:50

Fruit, bloemen, viooltjes in de neus, rond, zacht, vriendelijke zuren, ietsje zoethout, een schattige wijn!


Johan Geplaatst op 11 Mei 2016 at 15:39

HEERLIJK wijntje. Een ongecompliceerde Cabernet. Prijs/kwaliteit: 5 sterren. Een aanrader.


Tanja Geplaatst op 7 Maart 2016 at 12:00

Voor deze prijs moet je uiteraard niet sukkelen, maar de wijn is nog erg lekker ook!


4.65 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen