Buitengewoon 'Wild Rose' Pinotage Rosé

Prachtige zalmroze kleur met verfrissende aroma’s van kersen, bessen, aardbeien en zachte snoepjes. In de smaak komen de aardbeien mooi opzetten, heerlijk verfrissend en plezierig om zo van te genieten. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid Afrikaanse wijn:

Prachtige zalmroze kleur met verfrissende aroma’s van kersen, bessen, aardbeien en zachte snoepjes. In de smaak komen de aardbeien mooi opzetten, heerlijk verfrissend en plezierig om zo van te genieten.

De beste bodem, de ideale groeicondities in de kustregio. Gecontroleerde temperatuur voor het behoud van de fruitigheid in de wijn. De druiven worden omringd met liefde en zijn gemaakt met zorg. Dat proef je in deze wijn, een fijne Zuid-Afrikaanse wijn die meer dan gewoon lekker is.

 

Druivenras:

100% Pinotage

Lekker bij deze rosé wijn:

Zeker te genieten bij een aperitief, op het terras, bij hapjes en salades.

Over wijnstreek Paarl:

Paarl omvat circa 20% van de wijngaarden in Zuid-Afrika en daarmee is het gebied het op één na grootste wijngebied van Zuid-Afrika. Het gebied is een eeuwige concurrent van Stellenbosch en ook hier wordt al sinds het einde van de 17e eeuw wijn geproduceerd. Paarl ligt zo'n 50 kilometer ten noordoosten van Kaapstad.

In Paarl is het in vergelijking met Stellenbosch net iets warmer en droger en is de grond er vlakker. Er heerst een Mediterraans klimaat met lange, warme zomers en voldoende regenval waardoor irrigatie niet nodig is. De jaartemperatuur is gemiddeld 21 graden Celsius. In het dal is de bodem zanderig en in de hogere gebieden bestaat de bodem uit graniet en leem.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen