Buitengewoon 'White Blossom' Chenin Blanc

Bleek geel groene wijn met aroma's van kruisbes, groene appel en lichtjes witte perzik. In de mond komen deze vruchten terug aan gevuld met wat mineraliteit, zuurtjes met een korte afdronk. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Chenin Blanc:

Een lekkere frisse Chenin blanc, dat is wat de Zuid-Afrikanen graag drinken. En dat is goed te begrijpen dat zij, van alle wijnen die in het land zelf worden verbouwd, vaak kiezen voor iets wat lekker fris van smaak is. 
Deze Chenin Blanc is knisperfris, maar zeer expressief met aroma's van groene appels en kweepeer. Een geoefende neus ontdekt ook iets aards, hazelnoot en minerale toetsen. 

Druiven:

100% Chenin Blanc 

Gastronomie:

Aperitief, salades, voorgerechten en heerlijk om zo van te genieten. 

Over wijnstreek Paarl:

Paarl omvat circa 20% van de wijngaarden in Zuid-Afrika en daarmee is het gebied het op één na grootste wijngebied van Zuid-Afrika. Het gebied is een eeuwige concurrent van Stellenbosch en ook hier wordt al sinds het einde van de 17e eeuw wijn geproduceerd. Paarl ligt zo'n 50 kilometer ten noordoosten van Kaapstad.

In Paarl is het in vergelijking met Stellenbosch net iets warmer en droger en is de grond er vlakker. Er heerst een Mediterraans klimaat met lange, warme zomers en voldoende regenval waardoor irrigatie niet nodig is. De jaartemperatuur is gemiddeld 21 graden Celsius. In het dal is de bodem zanderig en in de hogere gebieden bestaat de bodem uit graniet en leem.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Katinka Geplaatst op 12 September 2018 at 09:55

Dit is inderdaad een fijn fris wijntje. We kochten deze een aantal keer tijdens de zomer om bij een barbecue te serveren


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen