Buitengewoon 'The Trilogy'

Een diep robijnrode wijn gemaakt van 85% Shiraz versneden met 13% Grenache en het resterende deel aangevuld met Viognier.

Het is een toegankelijke wijn met aroma's van zwarte kersen en zwarte bessen die domineren. Maar ook merken we aardbei, braambe ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid-Afrikaanse rode wijn:

Een diep robijnrode wijn gemaakt van 85% Shiraz versneden met 13% Grenache en het resterende deel aangevuld met Viognier.  

Het is een toegankelijke wijn met aroma's van zwarte kersen en zwarte bessen die domineren. Maar ook merken we aardbei, braambes en provençaalse kruiden zoals tijm en rozemarijn in de neus. Op het gehemelte komen dezelfde fruittoetsen terug samen met mooie zuren, een lichte rokerigheid en een kleine maar subtiele vanilletoets. Een aanrader bij gebraden rood vlees maar evenzeer bij een lichte pasta of een smaakvolle risotto.Druiven:

Shiraz, Grenache & Viognier

Gastronomie:

Dit is een lekkere BBQ-wijn, maar ook prima om zo van te genieten. 

 

Over wijnstreek Paarl:

Paarl omvat circa 20% van de wijngaarden in Zuid-Afrika en daarmee is het gebied het op één na grootste wijngebied van Zuid-Afrika. Het gebied is een eeuwige concurrent van Stellenbosch en ook hier wordt al sinds het einde van de 17e eeuw wijn geproduceerd. Paarl ligt zo'n 50 kilometer ten noordoosten van Kaapstad.

In Paarl is het in vergelijking met Stellenbosch net iets warmer en droger en is de grond er vlakker. Er heerst een Mediterraans klimaat met lange, warme zomers en voldoende regenval waardoor irrigatie niet nodig is. De jaartemperatuur is gemiddeld 21 graden Celsius. In het dal is de bodem zanderig en in de hogere gebieden bestaat de bodem uit graniet en leem.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Micha Geplaatst op 3 April 2019 at 08:21

Lekkere wijn voor dagelijks gebruik


Micha Geplaatst op 25 Maart 2019 at 08:24

Gewoon een heel goed wijntje om dagelijks te drinken


Wim Van Hemelrijk Geplaatst op 14 Februari 2019 at 19:20

Zeer lekkere wijn aan een mooie prijs!!!


Verlinde Andrew Geplaatst op 12 Januari 2019 at 19:50

Heel lekkere wijn past zowel bij wild vlees als kaasschotels


4.5 sterren gebaseerd op 4 beoordelingen Uw review toevoegen