Boutinot Long Little Dog Rouge

Long Dog, Languedoc, hebt u hem? Bij deze Zuid-Franse wijn met een kwinkslag overheerst het intense rode fruit en bessenaroma’s afgewisseld met een vleugje specerijen. Lekker sappige wijn. ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze verleidelijke Zuid-Franse wijn.

Long Dog, Languedoc, hebt u hem? Bij deze Zuid-Franse wijn met een kwinkslag overheerst het intense rode fruit en bessenaroma’s afgewisseld met een vleugje specerijen. Lekker sappige wijn.

 

Druivenras:

Grenache, Syrah

 

Gastronomie:

Lekker bij ribbetjes, wraps, BBQ of bij een pasta al ragù, in de Lage Landen beter bekend als Spaghetti Bolognese. Maar ook lekker gewoon op zich.

 

Over de wijnstreek Languedoc

Languedoc stond in de 19de eeuw bekend als de wijnschuur van Frankrijk waarmee men wilde zeggen er veel goedkope wijn geproduceerd werd. Vandaag de dag is het nog steeds de grootste wijnregio in Frankrijk én de hele wereld!

 

In de 20ste eeuw werd men zich echter meer en meer bewust van het belang van kwaliteit in plaats van kwantiteit, zodat de Languedoc nu meer en meer een wijnregio is van “terroirwijnen”.  Ze voorziet in 40% van de jaarproductie van de Franse wijnen.  

 

Zo’n 2000 jaar geleden, ten tijde van de Romeinen, ontstond hier de wijnbouw in de buurt van Narbonne. De wijnregio komt ongeveer overeen met de geografische regio Languedoc-Roussillon. Het strekt zich uit langs de zuidoost kust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. Het heeft een droog klimaat met veel zon.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Vanessa Geplaatst op 27 Juli 2018 at 14:28

We hadden een pakket laten samenstellen van 4 kattenwijnen en 4 hondenwijnen voor wat dierenliefhebbers. De wijn was ook nog eens lekker ;)


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen