Boutinot Le Petit Chat Malin

Deze droge witte wijn is helder en mooi uitgebalanceerd. Frisfruitige aromatische wijn met toetsen van citrus, groen appel, abrikoos, honing en een vleugje jasmijn. Dit is een gemakkelijk te drinken wijn waarvan het hele jaar door kan genoten worden. ...Meer informatie

Omschrijving van deze frisse Franse witte wijn: 

Deze droge witte wijn is helder en mooi uitgebalanceerd. Frisfruitige aromatische wijn met toetsen van citrus, groen appel, abrikoos, honing en een vleugje jasmijn. Dit is een gemakkelijk te drinken wijn waarvan het hele jaar door kan genoten worden.

 

Druivenras:

Marsanne, Roussanne

 

Gastronomie:

Serveer deze wijn gekoeld met wit vlees, gebakken kip, slaatjes of vis met botersaus en kappertjes.  

 

Over de wijnstreek Languedoc:

Languedoc stond in de 19de eeuw bekend als de wijnschuur van Frankrijk waarmee men wilde zeggen er veel goedkope wijn geproduceerd werd. Vandaag de dag is het nog steeds de grootste wijnregio in Frankrijk én de hele wereld maar de kwaliteit is er gelukkig meer dan op vooruit gegaan. 

In de 20ste eeuw werd men zich echter meer en meer bewust van het belang van kwaliteit in plaats van kwantiteit, zodat de Languedoc nu meer en meer een wijnregio is van “terroirwijnen”.  Ze voorziet in 40% van de jaarproductie van de Franse wijnen.  

Zo’n 2000 jaar geleden, ten tijde van de Romeinen, ontstond hier de wijnbouw in de buurt van Narbonne. De wijnregio komt ongeveer overeen met de geografische regio Languedoc-Roussillon. Het strekt zich uit langs de zuidoost kust van de Rhône tot aan de Spaanse grens. De Languedoc omvat de departementen Aude, Gard en Hérault. Het heeft een droog klimaat met veel zon. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen