Cuvee Jean-Paul Vaucluse Rouge

Een klassieke wijn uit de streek; aangenaam en aantrekkelijk met veel aroma's van gebakken rood fruit. Deze wijn is licht, ongecompliceerd, zacht en zeer fruitig. ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Franse rode wijn:

Een klassieke wijn uit de streek; aangenaam en aantrekkelijk met veel aroma's van gebakken rood fruit. Deze wijn is licht, ongecompliceerd, zacht en zeer fruitig. De wijn heeft zeker ook voldoende body om gecombineerd te worden met een steviger gerechtje.

 

Druivenras:

80% Grenache & 20% Syrah

 

Awards:

Jaartal 2013 won de gouden Berlin Wein Trophy in 2014
Jaartal 2011 won de zilveren medaille tijdens de China Best Value Wine Awards 2013

 

Lekker bij deze wijn:

Deze wijn past prima bij veel lichte vleesgerechten, goed bij een stofpotje en om zo van te genieten. 

  

Over de Rhônevallei:

De Rhônevallei is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk tussen 2 grote steden, nl. Lyon en Avignon. De Rhônerivier vormt de ruggengraat van de streek en heeft een grote invloed. Deze streek spreid zich uit over 6 departementen, namelijk Rhône, Loire, Ardèche, Gard, Vaucluse en Drôme. Vooral volgende druiven doen het hier goed: Viognier, Rousanne, Marsanne, Syrah, Grenache en Mourvèdre. 
Over het algemeen is het een heel warm klimaat, zelfs mediterraan. Er heerst hier een heel belangrijke wind die zorgt voor een beetje afkoeling in de wijngaarden, deze zorgt er ook voor dat alle schadelijke insecten buiten blijven. Deze wind heet de Mistral, hij ontstaat door het verschil in druk tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de regio.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Joeri Taeymans Geplaatst op 4 Januari 2018 at 15:07

Ongecompliceerd zoals ze dat noemen, wel een aangename wijn.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen