Cuvee Jean-Paul Gasgone Blanc

Een fijn aromatisch wijntje met een aantrekkelijk droge afdronk. Veel aroma's van limoen, basilicum, vers gemaaid gras en guaves. Met een medium body is de smaak een voortzetting van fruit en bloemen maar ook met smaken van vijgen.  ...Meer informatie

Wijnomschrijving van deze Franse witte wijn:

Een fijn aromatisch wijntje met een aantrekkelijk droge afdronk. Veel aroma's van limoen, basilicum, vers gemaaid gras en guaves. Met een medium body is de smaak een voortzetting van fruit en bloemen maar ook met smaken van vijgen. 

 

Druivenras:

75% Colombard en 25% Unagi Blanc

 

Awards:

Jaartal 2012 won de gouden Berlin Wein Trophy in 2013 
Jaartal 2011 won de zilveren medaille tijdens de Sommelier Wine Awards in 2013

 

Lekker bij deze wijn:

Dit is een lekker aperitiefwijntje, een goede combo voor veel vegetarische en vegan gerechten en bij salades.

Over de Rhônevallei:

De Rhônevallei is gelegen in het zuidoosten van Frankrijk tussen 2 grote steden, nl. Lyon en Avignon. De Rhônerivier vormt de ruggengraat van de streek en heeft een grote invloed. Deze streek spreid zich uit over 6 departementen, namelijk Rhône, Loire, Ardèche, Gard, Vaucluse en Drôme. Vooral volgende druiven doen het hier goed: Viognier, Rousanne, Marsanne, Syrah, Grenache en Mourvèdre. 
Over het algemeen is het een heel warm klimaat, zelfs mediterraan. Er heerst hier een heel belangrijke wind die zorgt voor een beetje afkoeling in de wijngaarden, deze zorgt er ook voor dat alle schadelijke insecten buiten blijven. Deze wind heet de Mistral, hij ontstaat door het verschil in druk tussen het noordelijk en zuidelijk deel van de regio.

 

Over het wijnhuis Joseph Castan:

Joseph Castan vestigde zich in 1907 in Lansargues, een stad in de Zuid Franse regio Languedoc. Hij was zo gepassioneerd door het maken van wijn dat hij geen enkele inspanning uit de weg ging. Dit harde werk werd beloond met vele onderscheidingen.

Ondertussen staat de derde generatie van Castan aan het roer van dit wijnhuis. Moderniseringen werden doorgevoerd, maar de passie en inzet is gebleven. Een echte ontdekking!

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen