Bon Courage Sauvignon blanc 2014

Dit is een typische Sauvignon blanc, nieuwe stijl. Men heeft dus goede elementen van bijvoorbeeld een Sancerre meegenomen en door de overvloed aan zon is dit een delicaat fruitige witte wijn. Een aangename frisheid, mooi droog maar met mondvullende smaken ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid Afrikaanse witte wijn:

Sauvignon Blanc is de meest geteelde druivensoort in Zuid-Afrika. Dit is een typische Sauvignon blanc, nieuwe stijl. Men heeft dus goede elementen van bijvoorbeeld een Sancerre meegenomen en door de overvloed aan zon is dit een delicaat fruitige witte wijn. Een aangename frisheid, mooi droog maar met mondvullende smaken van een tropische salade. De finish is knisperend fris.

Druivenras:

100% Sauvignon Blanc

Lekker bij deze wite wijn:

Een ideale begeleider bij schelpdieren, kip, pasta's en uiteraard frisse salades. 

 

Over wijnhuis Bon Courage:

Bon Courage is een modern wijnhuis, die er altijd naar streeft om kwaliteitswijnen te produceren. Het klimaat is uiteraard een belangrijke factor en bij het wijnhuis zijn de dagen warm en gevuld met zonneuren en de nachten relatief koel door de nabijheid van 3 rivieren. Hierdoor kunnen de druiven optimaal rijp worden en hun aroma's ontwikkelen. 
De druiven worden telkens vroeg in de ochtend geplukt wanneer deze de meeste aroma's bevatten. Enkel de best rijpende trossen blijven hangen, waardoor het rendement laag is en dit kostbaar is voor de wijngaard. De wijnen zijn hierdoor wel kwalitatief. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen