Bon Courage Chardonnay Prestige 2016

Een uiterst aantrekkelijke gebalanceerde wijn. Mooie textuur en complexiteit. De gouden kleur geeft een bepaalde maturiteit aan. In de neus een enorme aanwezigheid van citrus en perzik. Geniet van smaken van pompelmoes, limoen, vanille en toffee.  ...Meer informatie

Hoe proeft deze Zuid Afrikaanse witte wijn:

Een uiterst aantrekkelijke gebalanceerde wijn. Mooie textuur en complexiteit. De gouden kleur geeft een bepaalde maturiteit aan. In de neus een enorme aanwezigheid van citrus en perzik. Geniet van smaken van pompelmoes, limoen, vanille en toffee. 

Druivenras:

100% Chardonnay

Houtrijping:

De schillen van de druiven verbleven zo'n 24u bij het sap in een tank. Daarna bleef de wijn 8 maanden in Franse eiken vaten die 2 tot 3 jaar oud zijn. 

 

Lekker bij deze witte wijn:

Lekker wijntje bij vettige vis, salades en schaal & schelpdieren.

Over wijnhuis Bon Courage:

Bon Courage is een modern wijnhuis, die er altijd naar streeft om kwaliteitswijnen te produceren. Het klimaat is uiteraard een belangrijke factor en bij het wijnhuis zijn de dagen warm en gevuld met zonneuren en de nachten relatief koel door de nabijheid van 3 rivieren. Hierdoor kunnen de druiven optimaal rijp worden en hun aroma's ontwikkelen. 
De druiven worden telkens vroeg in de ochtend geplukt wanneer deze de meeste aroma's bevatten. Enkel de best rijpende trossen blijven hangen, waardoor het rendement laag is en dit kostbaar is voor de wijngaard. De wijnen zijn hierdoor wel kwalitatief. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen