Wijnproductie in de Loire

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team

Jaarlijks worden er zo'n 320 miljoen flessen wijn geproduceerd in de Loirestreek. Er zijn zo'n 2700 verschillende wijnbouwers actief en dit binnen een 50-tal appellaties.

De Loirestreek wordt gekenmerkt door een laag percentage regen, ondanks dat de streek nabij de Atlantische Oceaan is gelegen. Door het diverse klimaat; gematigde temperaturen en de droogte zorgen voor frisse, fruitige en fijne wijnen
Het terroir is zeer floraal en dit heeft zijn impact op de wijnen. Frisheid van een wijn zorgt voor een goede doordrinkbaarheid en dat is ideaal voor de moderne wijndrinker.

De geuren van de lokale bloemen worden als het ware opgepikt door de schil van de druiven en deze geuren worden dan weer vrijgegeven bij de maceratie. 

De lekkerste wijnen maakt men met optimaal rijpe druiven en desondanks dat verschillen de geuren en smaken soms, u mag dit gerust een mirakel noemen. 
Loirewijnen zijn ook fijn te noemen. Geuren en aroma's worden niet in een keer losgelaten maar laag per laag waardoor deze mooi in evenwicht zijn.

Wijnen uit de Loirestreek zijn:
Les Jolivets Pouilly-Fume
Les Jolvets Sancerre