Wijn met wiet?!

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team
Wijn met wiet?!

Al in de tweede eeuw na Christus werd er door de Chinezen cannabishars toegevoegd aan wijn om een verdovend effect te hebben, dus eigenlijk is het niks nieuws. Ook zijn er Israelische wijnen uit de 17e eeuw gevonden waar de wijn toevoeging had van kaneel, honing, munt en wiet.

Al het gekke komt uit Amerika, durft iemand al eens snel zeggen. In dit geval is de commercialisering van "wietwijn" wel degelijk een Amerikaanse uitvinding, het komt namelijk uit Californië. 

Bedrijven aldaar hebben zich gespecialiseerd om cannabis op andere manier dan roken of in eten consumeren te bedenken. Een bedenksel is het toevoegen van cannabis aan wijn. De insteek van de creatie was vooral om het gezondheidseffect van een glaasje rode wijn per dag te kunnen handhaven. Iemand die regelmatig drinkt zou de neiging kunnen hebben om meer te gaan drinken om het effect te verhogen. Dat hoeft in het geval van deze wijn niet, want een glaasje is echt voldoende. 

Uiteraard zijn in de basis van het cannabiskruid ook meerdere smaakvarianten te ontdekken en deze werken ook door in de smaak en aroma's van de wijn waar ze aan toe worden gevoegd. 
Het effect van de wijn wordt door de maakster Lis Molyneux als volgt omschreven: 
 "Mijn wijntincturen smaken net als wijn, maar achter in je keel krijg je de herbal kick van de cannabis. Het proces dat ik gebruik is beter dan tincturen op basis van graangestookte alcohol, omdat er geen verhitting aan te pas komt. Het is gewoon koudgeperst. [..] De THC (werkzame stof) wordt langzamer actief, werkt langer door en is subtieler. Je voelt geen euforie, het is meer een full-body and mind happy relaxation. Mensen met problemen met hun slaap of spijsvertering en angsten hebben enorm veel baat bij de tinctuur. Serieus, 60 ml (een half glas) bij het eten is perfect. Je wordt er niet slaperig van maar mensen vertellen me dat ze 4 uur na het drinken de beste nachtrust in jaren ervaren."

Het is trouwens niet zo dat je zelf even een paar wietblaadjes, als je deze al in huis hebt, kunt toevoegen aan een wijn voor het effect. Voor de eigen gezondheid houden we het proces even geheim. 


Bron: http://vinepair.com/wine-blog/the-latest-craze-in-winemaking-marijuana-infused-wine/