Wijn decanteren

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team
  • 0

Wijn met bezinksel moet gedecanteerd worden. Dat bezinksel is trouwens heel natuurlijk; het wordt gevormd tijdens het rijpingsproces van veel rode kwaliteitswijnen.

Jonge wijnen profiteren soms van de luchttoevoer die ontstaat door het decanteren, hoewel hetzelfde effect makkelijk te bereiken is door de wijn in het glas rond te laten draaien.
Onthou dat een wijn 'luchten' door de fles een tijdje voor het schenken open te maken geen enkel effect heeft. Er komt dan immers maar een zeer klein deel van de wijn in contact met lucht.

Moest er toch bezinksel in de fles zitten, volg dan volgende instructies. 
Hou de fles horizontaal als je hem pakt en let op dat het bezinksel niet gaat 'wolken'. Verwijder voorzichtig het bovenste deel van de capsule en maak hals en schouder van de fles schoon. Trek de kurk er voorzichtig uit. Haal de fles uit de schuine positie Hou de fles voor een lamp en schenk de wijn uit in een karaf tot het bezinksel zichtbaar word bij de hals.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden