Wat is de juiste schenktemperatuur?

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team
  • 0

Rode wijn wordt vaak te warm en witte wijn te koud geserveerd.
Een flesje witte wijn of bubbels gauw in de diepvries leggen om deze dan toch gekoeld te kunnen drinken is iets wat iedereen wel eens doet maar het komt niet altijd de smaak van de wijn ten goede.


Probeer dit altijd te vermijden en voor bubbels met hele fijne bubbels zoals de goede Cava's en Champagnes raden we deze techniek helemaal af. 

Kwalitatieve rode wijnen zoals Bordeaux, Brunello, Barolo kunt u best serveren op een temperatuur tussen 16 en 18 graden. 

Een Bourgognewijnen, zowel wit als rode, serveert u tussen 13 en 16 graden. Op deze temperatuur mag u ook uw Chianti's, Zinfandel en Côtes du Rhônes inschenken. 

Lichte rode wijnen zoals Beaujolais en Pinot noir smaken het best tussen de 10 en 12 graden. 

De meeste droge witte wijnen, en hier vallen doorgaans alle Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Viognier en veel Chardonnay's onder, hebben de lage temperatuur tussen de 6 en 10 graden nodig. Een koelkast koelt meestal tot 3-4 graden dus geef de wijn de tijd om een tikje op te warmen. 

Ook roséwijnen en Lambrusco drink je tussen de 7 en 10 graden. 

Bubbels en zoete witte wijnen dienen te worden gekoeld tot 4-6 graden om alle smaken optimaal te kunnen ontdekken. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden