Vermouth de nieuwe hype!?

Op zoek naar een origineel aperitief? Probeer dan eens een Vermouth.

 

“Vermouth is de nieuwe Gin!” zegt men. En, je kan Vermouth zowel drinken "on the rocks", met spuitwater of met tonic net zoals in een cocktail. Wist je trouwens dat Vermouth een versterkte, gearomatiseerde wijn is die met planten en kruiden op smaak werd gebracht?

En dan nog kan je origineel uit de hoek komen. Neem een longdrink glas, schenk er fruitige rosé in en doe er wat ijsblokjes bij… Et voilà: Rosé (on the) Rocks!

Hou je het toch liever iets klassieker? Wel, er is helemaal niets mis met bubbels, frisse witte wijn of een “gewone” rosé. Het allerbelangrijkste aan een aperitief is dat het frisse zuren of een bittertje heeft. Want aperitief of apero komt van het Italiaanse werkwoord aprire wat openen betekent. Een aperitief moet dus je maag als het ware openzetten, moet je doen watertanden, moet je zin doen krijgen om te eten. 

 

Daarom zijn bubbels als Cava, Prosecco, Spumante zo populair als aperitief. Maar vergeet ook niet witte aperitiefwijnen op basis van Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Verdejo, Pinot Gris, Albariño en Grüner Veltliner. Heerlijk!

 

Bekijk de witte Vermouth hier>

Bekijk de rode Vermouth hier>