Verkopen jullie ook blauwe wijn?

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team

Heel af en toe krijgen we de vraag of we ook de hippe blauwe wijn verkopen. Jazeker, want de ontwikkeling van deze blauwe wijn is een te interessant gegeven om niks mee te doen. Blauwe wijn is natuurlijk vreemd, maar dat vonden we pakweg 10 jaar geleden ook van rauwe vis of sushi en zo'n 20 jaar geleden trakteerde je ook nog niemand op een stukje camembert of stilton.

En daar zijn we ondertussen ook aan gewend en dat komt misschien met blauwe wijn ook wel. Want als je eerlijk bent, staat de ontwikkeling van wijn verder op een laag pitje. Goed, er zijn plastic kurken, schroefdoppen en sommige wijnen drink je zelfs uit een plastic fles, andere ontwikkelingen gebeuren vooral bij de wijngaarden op het gebied van productie. 

Blauwe wijn is daardoor een echte nieuwigheid en bestaat 'gewoon' uit witte en blauwe druiven maar ziet eruit als Blue Curçao. De wijn is het resultaat van 2 jaar onderzoek en ontwikkeling door een groep Spaanse twintigers. De wijn ziet er blauw uit door de toevoeging van anthocyanen uit planten en indigo pigmenten. De ontwikkeling stond onder begeleiding van lokale universiteiten.