Rijke & Smaakvolle wijnen

Wijnen met een uitgebreid floraal, fruit, kruidig of expressieve aroma's vallen onder de categorie Rijk & Smaakvol. Vaak ziet u deze kenmerken terugkomen bij druiven als Cabernet Sauvignon (wanneer aan een blend toegevoegd), Shiraz, Nebbiolo, Sangiovese, Cortese en Gavi.

De Cabernet Sauvignon geeft tanninerijke wijnen met veel smaak en duidelijke aroma's. In geur en smaak herkent u vaak onder andere cassis, viooltjes, sigarenkistjes en tabak. 

De Nebbiolo is een van de betere wijnen in de wereld. De druif wordt voornamelijk gebruikt voor Barolo, Barbaresco en Gattinara. De wijnen zijn altijd tanninerijk, bijna ondoorzichtig en kunnen best wat jaren rijpen voor ze gedronken worden. Een Nebbiolowijn ruikt en smaakt naar laurier, gestoofde pruimen, truffels, hout, paddestoelen en soms zelfs cacao. 

De Sangiovese kent u wel van de Chianti, Vino Nobile de Montepulciano en uiteraard de Brunello di Montepulciano. Qua aroma's kunt u bramen, kersen of pruimen herkennen met een vleugje kruiden en specerijen en bij lang gerijpte wijnen ook sigaren en vanille. 

Een Gavi, altijd gemaakt met de Cortesedruif is telkens fris, delicaat en goed droog. 

Deze wijnen hebben doorgaans bepaalde expressies in de neus, terwijl in de afdronk weer andere aroma's te bespeuren zijn. Een wijn hoeft niet op hout te rijpen om rijk & smaakvol te worden, de meeste druiven met hun aroma's zorgen hier zelf voor. 

Bekijk al onze Rijke & Smaakvolle wijnen >