Match Malbec en Meat en je zit altijd goed!

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team

De naam Malbec doet je waarschijnlijk direct denken aan Argentijnse pampas, tango muziek en heerlijke Argentijnse steak. En terecht want Malbec en biefstuk zijn een ideale match. Zeker als de biefstuk wat mooie kruiding krijgt.

Een Malbec wijn is van nature warmbloedig te noemen. Dus daarom dat deze perfect past bij een mooie stukje lekker gekruid, licht gegrild vlees. De tannines van de Malbec complimenteren bij de structuur van het vlees. 

Maar de match-making stopt daar niet. Malbec past gewoon goed bij vlees. De Malbec druif is van origine een Franse druif, namelijk de Cahors. Daarom dat deze ook perfect pas bij een Cassoulet. Dit is een traag gegaard gerecht met varkensvlees, bonen en eend en een echte Franse klassieker. 

Drink ook gerust Malbec bij een hamburger. Er zijn nu zoveel nieuwe heerlijke hamburger restaurants, die de lekkerste burgers en toppings maken en ook hier bij deze wijn met stevige body goed bij. 

Bij een sappige portie spareribs of ribbetjes worden de tannines van de Malbec helemaal gelukkig. Eigenlijk is het gewoon altijd een goede wijn voor alles met goede kruiden dat van de BBQ komt, dus ook bij goed gekruide worstjes, spekken en kippenvleugels. 

Bekijk hier al onze Malbecwijnen >

Bron: Vivino.com