Laten we Catena Zapata eens onder de loep nemen!

Laten we Catena Zapata eens onder de loep nemen!

In de afgelopen 20 jaar hebben Nicolás en Laura Catena en hun wijngaardteam onvermoeibaar gewerkt aan de ontdekking, identificatie en ontwikkeling van de belangrijkste microklimaten in het wijngebied op grote hoogte van Mendoza, Argentinië. Nicolás Catena heeft een bijna ontelbaar aantal variëteiten en klonen geplant op zijn locaties in de bergwijngaarden.

Deze zoektocht naar kwaliteit leidde Nicolás en Laura Catena naar een cruciale ontdekking met betrekking tot de invloed van hoogte op de druiventeelt in Mendoza. Gezien de belangrijke verschillen in grondsoorten, gemiddelde temperaturen en thermische amplitudes die op verschillende hoogten bestaan, hebben ze vastgesteld dat wijngaarden die slechts een paar kilometer van elkaar liggen opmerkelijk verschillende microklimaten kunnen hebben. Door de jaren heen heeft de diepgaande studie van deze verschillende microklimaten geleid tot de vaststelling dat dezelfde variëteit, en zelfs dezelfde kloon, verschillende aromatische en smaakprofielen presenteerde wanneer ze in elk van deze unieke microklimaten werden gekweekt. Door de eeuwenoude assemblagekunst uit te voeren, ontdekte hij dat hij door het samenvoegen van deze verschillende partijen van dezelfde variëteit een meer complexe wijn kon bereiken.

Net zoals grote kunstenaars hun creatieve geest gebruiken om kleuren te mengen om een prachtige kunstwerk te maken, kan dit wijnhuis van Bodega Catena een creatief, ingewikkeld proces van wijn mengen gebruiken om van wijn maken een echte ambacht te maken. En met succes!