International Sauvignon Blanc Day

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team

5 mei 2017 is het Sauvignon Blanc Day, traditioneel de eerste vrijdag van mei, het leek een goed excuus te zijn om erover te schrijven.

Sauvignon Blanc wordt beschouwd als zijnde van Franse oorsprong. Het is met name geassocieerd met Bordeaux en is ook heel erg thuis, meer landinwaarts, in de Loire-vallei. Zowel het klimaat en de bodem zijn belangrijke groeifactoren voor deze druif.


Terwijl Frankrijk wordt beschouwd als de officiële thuisbasis van Sauvignon Blanc, zijn er andere regio’s waar de druif de ideale locatie heeft gevonden voor zijn optimale ontwikkeling. Zo vindt men deze druif ook in Spanje, Noord-Italië, Chili en Zuid-Afrika om er de belangrijkste uit te halen. Deze gebieden, met zijn zonnige dagen, koele nachten en een lang groeiseizoen, zijn ideaal voor het laten rijpen van deze druif.
 

In het algemeen zijn Sauvignon Blanc wijnen bedoeld om jong te drinken. Het smaakprofiel omvat gewoonlijk een scherpe aromatische neus die citrus en pas gemaaid gras of hooi kunnen bevatten. In de mond kunnen we de smaken oppikken van andere citrusvruchten zoals citroen of limoen.
Bij de Zuid-Afrikaanse wijnen kunnen daar ook tropische vruchten aan toegevoegd worden. Verwacht een zeer levendige zuurgraad bij de afdronk.
 

De meteorologen voorspellen een warmere zomer dan normaal, sommige dorstlessende Sauvignon Blanc wijnen bieden misschien wel de oplossing. Dus waarom niet eens proberen? 


Volgende Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc wijnen zijn verkrijgbaar bij ons: 

De Oude Werf Sauvignon Blanc is een bijzonder goed voorbeeld van een prachtig evenwichtige Sauvignon Blanc. De grondstructuur, temperatuur en koelere nachten in Stellenbosch zorgen ervoor dat deze wijn een mooi fruitig palet heeft en dat de zuurtjes in de Sauvignon Blanc mooi gerond worden. Aroma's van exotisch fruit, abrikozen en perzikken nemen de bovenhand en zorgen voor de perfecte balans in deze wijn. Een ideale begeleider bij schelpdieren en visgerechten met romige sauzen.
 

Stone Road Sauvignon Blanc, nam goud de Best Value Wine Challenge. Een typische Sauvignon Blanc uit Stellenbosch. Fris, knisperig in de mond met een mooie structuur. Een goede zuurgraad zoals het een echte Sauvignon Blanc betaamt. Een lange en sappige afdronk. Ideaal als een verfrissend aperitief, bij lichte gerechten, varkensvlees, vis, pasta en salades.
 

En last but not least de Angels Tears Sauvignon Blanc. Een fruitige, droge wijn van de Grande Provence wijngaard. Deze wijn werd speciaal door hen ontwikkeld om een kwalitatieve wijn aan te bieden uit de Estate maar aan een zeer concurrentiële prijs. De ideale grond bij Grande Provence zorgt bij deze Sauvignon Blanc voor het typische grassige, krokante tintje met heerlijk verfrissende zuren die noodzakelijk worden geacht bij dit type wijn. Heerlijk bij zeevruchten, gerechten met kip of salades.

Bekijk alle Sauvignon Blanc wijn>