International Day of the Chardonnay

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team

Een glas chardonnay alstublieft!

We zouden bijna vergeten dat chardonnay eigenlijk de naam van een druif is. Het is zelfs de achtste meest aangeplante druif in de wereld. Waar komt ze vandaan? Wat verklaart haar wereldwijde succes?

Chardonnay is het resultaat van een kruising tussen twee andere druivenrassen, Pinot Noir en Gouais Blanc. De eerste is een nobele rode druif, de tweede een witte iets minder nobele. Deze twee werden tot in de perfectie gefuseerd in de Franse Bourgogne streek, zo ontstond één van de beste witte wijnen ter wereld genaamd “Chardonnay”. 

Chardonnay is dan ook nog steeds de meest verkochte wijn ter wereld. Gedijt op zijn best in een koel klimaat met kalkhoudende bodems, maar de Chardonnay druif weet zich ook zeer goed aan te passen aan andere klimaten.
Zo kennen we natuurlijk de Franse Chardonnay wijnen, goed voor 6% van alle wijngaarden van het land! Maar ook de ‘nieuwe wereld’ Chardonnay wijnen uit Argentinië, Chili, Australië, Nieuw-Zeeland en vooral Zuid-Afrika bijvoorbeeld. Allen met hun typische kenmerken en smaken.

Chardonnay wordt gedronken bij het eten, van het voorgerecht tot dessert, maar ook als aperitief of gewoon onder vrienden. Past heel goed bij vis, wit vlees, Aziatische gerechten, en ga zo maar door. Ieder zijn chardonnay, u kiest zelf welke uw voorkeur heeft!

Ontdek hier uw favoriete Chardonnay wijn >