Grande Provence viel in de prijzen bij Concours Mondial de Bruxelles

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team

Het Concours Mondial de Bruxelles is de meest prestigieuze wijnwedstrijd ter wereld. Sinds de oprichting ervan, ondertussen zo'n 20 jaar geleden, is het concours uitgegroeid tot dé referentie als het gaat over kwalitatieve wijnen en geniet een internationale erkenning van zijn medailles.

Tijdens het Concours Mondial van 2016, gehouden 27-april t.e.m. 1 mei, viel één van onze favoriete wijngaarden uit Zuid-Afrika, The Grande Provence uit Franschhoek, maar liefst 3x in de prijzen en dat met volgende wijnen:

Grande Provence Sauvignon Blanc Goud

Grande Provence Chenin/Viognier Zilver

Grande Provecne Chardonnay Zilver

Wenst u meer te lezen over dit fantastische wijndomein, klik dan hier www.grandeprovence.co.za/ 

Over Concours Mondial de Bruxelles

De wedstrijd wordt georganiseerd door het communicatie-agentschap Vinopres : het heeft 20 jaar know how op de teller in het organiseren van wedstrijden inzake wijn, geestrijke dranken, en bier (Concours Mondial de Bruxelles voor de wijnen, Concours Mondial du Sauvignon, Brussels Beer Challenge).
Ieder proefstaal wordt streng gecontroleerd – zowel de stalen zelf, als de officiële documenten die de flessen vergezellen. De proefstalen die niet beantwoorden aan de voorwaarden van het reglement worden categoriek geweigerd.
De organisatie bezorgt de juryleden optimale degustatie-omstandigheden : verlichting, temperatuur, stilte. De toegang tot de proefzaal is verboden voor alle personen, die niet betrokken zijn bij de wedstrijd.