Een aantal wijn vs BBQ tips?

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team

Het is nu het moment om volop te genieten van het BBQ-weer. We geven met plezier enkele vuistregels over hoe wijnen te combineren met BBQ-en.


Hoeveel wijn moet je ongeveer voorzien?
Je mag rekenen op 2 glazen wijn per persoon per uur. Er zitten 5-6 glazen per fles dus als je ongeveer 10 gasten hebt en deze de hele avond op bezoek hebt, doe je er vandaag aan om minstens 12 flessen te voorzien. 

Rood of wit?
Velen drinken veel liever witte wijn of rosé dan rode wijn als het warmer is. Dit is dus een veiligere keuze, tenzij je zeker weet dat de gasten hoe dan ook rood gaan drinken. 

Op tijd koelen!
Niks zo akelig als lauwe wijn... Juist omdat een BBQ vaak wat meer coordinatie vereist in de koelkast en deze ook gebruikt word voor alle bijgerechten en uiteraard het vlees, zal de plek om de wijn te koelen vaak slinken. Probeer zeker te vermijden dat de wijn snel en kort gekoeld word door deze snel in de vriezer te leggen, dit komt zeker de smaak niet ten goede. Voor bubbels is dit helemaal nefast en is trager en lang genoeg koelen zoveel beter voor de smaken en aroma's. 

Ga je tijdens de avond de wijnen doorlopend koelen? Vul dan een ruime ijsemmer met ijs en zeker ook met wat water zodat het koude van het ijs ook de mogelijkheid krijgt om de wijn te koelen. 
Ook rode wijnen kunnen beter in een ruimte van maximum 15-18 graden worden geplaatst tot het moment van gebruik. 


Bron: Vivino.com/wine-news/how-to-host-bbq