Doe mij maar Cabernet Sauvignon!

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team

Een Cabernet Sauvignon is vaak een veilige keuze, voor een feest of diner. En terecht. De Cabernet Sauvignon is een van de meest veelzijdige en wijdverspreide druiven ter wereld.

Het is ook een hele flexibele druif want groeit binnen veel klimaatomstandigheden uitstekend. Maar waar deze groeit en hoe deze groeit, zegt nog niks over de kwaliteit natuurlijk. 

De meeste Cabernet Sauvignon wijnen hebben een baksteenrode kleur, aroma's van diverse donkere bessen en een licht zuurtje. Door de tannines in de druiven kan de Cabernet Sauvignon ook nog eens heel lang bewaard worden en worden de aroma's enkel maar steviger en komen er noties van (ceder)hout, karamel en kruiden door. 

Honderden wijngaarden gebruiken de Cabernet Sauvignon als hoofddruif voor heerlijke blends. In Bordeaux kom je amper goede wijnen tegen zonder de Cabernet Sauvignon. Lees je graag meer over de Bordeaux? Klik dan hier.

De druif gedijt dus van Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Europa uiteraard, maar ook in Australië en Zuid-Afrika.
De druif wordt tevens ook gebruikt voor rosewijnen, al is deze daar minder voor gekend.
Bekijk hier bijvoorbeeld de Chateau des Eyssard rose of de Enate Rosado.

Qua foodpairing is het ook een makkelijke druif, deze past namelijk bij diverse vleesgerechten, maar ook bij BBQ's, pasta gerechten met rood vlees en stoofpotjes.