De wijnen van Bodegas Alvia

Net voor het bergachtige natuurdomein Sierra de Cebollera, aan de route van Camino de Santiago, liggen de wijngaarden van Bodegas Alvia. We zijn hiermee in hartje Rioja, specifiek in Rioja Alta.

Rioja was lange tijd de enige wijnstreek van betekenis in Spanje en wordt onderverdeeld in 3 delen. Rioja Alta (hoge gedeelte), Rioja Alavesa (middel) en de Rioja Baja (onderste gedeelte).  Elk gedeelte heeft zijn specifieke kenmerken en ondergrond zodat de druiven een andere smaak hebben afhankelijk waar ze zijn aangeplant.

Rioja Alta ligt op een hoogvlakte van 400 à 500 meter boven de zeespiegel. Het klimaat is iets koeler dan in Rioja Baja. De bodem bevat veel kalk en klei. De wijnen hebben een hoge kwaliteit en hebben over het algemeen "body" en iets meer zuurtegraad wat ze geschikt maakt voor rijping op houten vaten.

Bodegas Alvia heeft zo'n 30 hectaren aan wijngaarden in hun bezit. Voor de rode wijnen gebruiken ze zowel Tempranillo, Garnacha, Graciano en Mazuelo. Voor de witte wijnen Viura en Malvasia.

De productie is gelimiteerd op het domein en enkel de beste druiven worden voor alle wijnen met de hand geplukt. Elke tros druiven wordt voor hij geoogst wordt grondig aan controles onderworpen en enkel de beste druiven worden zo geoogst. De passie bij Bodegas Alvia zie je zowel in de wijngaard en in het wijnhuis door het toepassen van de beste traditionele technieken. Dat proef je uiteraard in de superieure kwaliteit van de wijnen.

De wijngaard produceert 2 categorieen aan wijnen; de toegankelijk en voor een breed publiek herkenbare Riojawijnen onder de naam Mileto en een meer high-end lijn aan wijnen onder de naam Livius. 

Wilt u alle wijnen van Bodegas Alvia ontdekken?