De wijnen van Bodegas Alvia

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team

De wijngaarden van Bodegas Alvia liggen in Noord-Spanje grofweg tussen Pamplona en Burgos.
Het domein is niet geweldig groot, zo'n 30 hectare, maar ze hebben veel wijnranken die tot 100 jaar oud zijn.


We leerden de wijnbouwers pas in 2016 kennen, maar hebben ondertussen ook bij hen ter plaatse ontdekt dat dit vakmensen zijn, met veel eerbied voor de grondstoffen waar ze mee werken. Er heerst geen streven om massaproductie te gaan doen, maar gewoon goede wijnen voor een goede prijs.

Bodegas Alvia heeft 3 lijnen waar ze mee werken; Mileto Classic, Mileto Eclipse en de Livius lijn. We bieden daar 2 lijnen van aan, namelijk de Mileto Classic en een enkele fles van de Liviuswijnen.  

Voor de rode wijnen wordt er met meerdere druivensoorten gewerkt; Tempranillo, Garnacha, Graciano en Mazuelo en voor de witte met 2 druivensoorten namelijk Viura en Malvasia. Deze laatste is ook gekend voor het gebruikt in schuimwijnen. 

De productie is gelimiteerd op het domein en enkel de beste druiven worden voor alle wijnen met de hand geplukt. Elke tros druiven wordt voor hij geoogst wordt grondig aan controles onderworpen en enkel de beste druiven worden zo geoogst. De passie bij Bodegas Alvia zie je zowel in de wijngaard en in het wijnhuis door het toepassen van de beste traditionele technieken. Dat proef je uiteraard in de superieure kwaliteit van de wijnen.

Bekijk hier alle wijnen van deze wijngaard >