De smaken van de Viognier

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team
  • 0

Viognier is een druivenras dat zachte, aromatische wijnen met veel body voortbrengt. Wijnen uit deze streek hebben een laag zuurgehalte en een hoog alcoholpercentage. De aroma's zitten vol fruit en bloemen zoals perzik, peer, abrikoos en violen naast een behoorlijke kruidigheid.

Viognier is een druivenras dat zachte, aromatische wijnen met veel body voortbrengt. De lekkerste Viognierwijnen komen uit de noordelijke Rhone. Wijnen uit deze streek hebben een laag zuurgehalte en een hoog alcoholpercentage. De aroma's zitten vol fruit en bloemen zoals perzik, peer, abrikoos en violen naast een behoorlijke kruidigheid. 

De Viognierdruif heeft een aantrekkingskracht die groter is dan enkel de Rhone. De druif vind je, weliswaar in kleinere aanplantingen ook terug in Chili, Zuid-Afrika en Australië.

De Viognierdruif kan niet goed tegen de hitte en groeit het beste op een kalkrijke, arme bodem waar ze veel zon kan krijgen. De Viognierdruif moet lang blijven hangen om alle aroma's te laten ontwikkelen.


Zo heeft Wijnmarkt een aantal wijnen met Viognier uit deze nieuwere wijnlanden.

Bekijk hier al onze wijnen met Viognier >

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden