De prachtige wijnen van Zuid-Afrika

Begin dit voorjaar waren we weerom in Zuid-Afrika, een land bekend voor de culturele en historische rijkdom, de mooie flora en fauna, maar ook voor de grote hoeveelheid wijngaarden.

De eerste maal in Zuid-Afrika lag de nadruk van de reis nog wat meer op flora en fauna, nu waren we er vooral om te kijken welke wijnparels we konden ontdekken.

De reis bracht ons langs Kaapstad, de Tafelberg, La Colombe, Franschhoek, Grande Provence, Hartenberg Wine Estate en Overgaauw Wine Estate

Het vroege voorjaar is een ideaal moment om naar Zuid-Afrika te reizen. De temperatuur is hier in het voorjaar vrij tot zeer hoog daar het in Zuid-Afrika dan hoogzomer is., het merendeel van de trip lag deze rond de 30 à 35 graden. Wat ook wel weer een verademing was zo tussen de koude winterdagen thuis.  

Wat pakkend is, is de gastvrijheid van al de verschillende wijnhuizen. Nu hadden wij afspraken gemaakt om langs te komen, maar de meesten zijn er ook op voorzien om toeristen te ontvangen voor bezoeken, proeverijen, etentjes of overnachtingen. Een leuk alternatief voor de eeuwige hotels vonden wij zo.

Zo hebben we telkenmale heerlijk gegeten bij deze wijndomeinen, de ene maaltijd nog voortreffelijker en mooier dan de ander. En als geen ander weet men welke wijn bij welk gerecht te serveren. Een perfecte harmonie van smaken, vaak met een prachtig uitzicht over het Zuid-Afrikaanse heuvellandschap.


Er moest natuurlijk ook gewerkt worden en zo zijn we met Hartenberg Wine Estate, Overgaauw Wine Estate en Grande Provence tot een overeenkomst tot import gekomen als exclusieve verdeler in België. Zeker met de overeenkomst met Hartenberg Wine Estate zijn we trots daar ze tot onze samenwerking enkel hun wijnen verkochten op de Zuid-Afrikaanse markt. 
 

De Hartenberg Wine Estate bestaat al sinds 1692 en is een van de oudste wijndomeinen van het land. Tevens hebben ze de grootste ondergrondse wijnkelder in Zuid-Afrika. De reden deels hiervoor is dat ze hun wijnen pas verkopen als ze volgens de wijnmaker klaar zijn om te consumeren, wat voor sommige wijnen best ettelijke jaren kan duren.
 

De Overgaauw Wine Estate is gelegen in Stellenbosch en omvat zo’n 70ha aan wijngaarden. Dit terrein ligt op zo’n 100 tot 220 meter hoogte vlak bij de Atlantische oceaan. De maritieme bries zorgt zo voor de intense smaken die deze wijnen bevatten. We zijn blij deze twee parels van wijndomeinen tot onze vaste assortiment te kunnen rekenen.  

Bekijk hier het volledige assortiment Zuid-Afrikaanse wijnen.