De prachtige visie van Mooiplaas

De prachtige visie van Mooiplaas

Mooiplaas Wine Estate biedt een ongerepte natuurlijke schoonheid en ligt op de steile hellingen van oude mineraalrijke bodems in de Bottelary Hills van Stellenbosch, met uitzicht op Kaapstad.

Eigenaars en broers, Tielman en Louis Roos maken met veel passie en respect voor het milieu karaktervolle wijnen waarbij ze artisanale technieken gebruiken om het beste uit het terroir te halen. 

In 2011 werd er een Mooiplaas kerk en community center opgezet om daar activiteiten voor de mensen uit de omgeving in te organiseren. Zo is er een wekelijkse kerkgang op zondag. 

Mooiplaas is onderdeel van het IPW (Integrated Production of Wine) en WIETA (Wine and Agricultural Ethical Trade Association) die allebei enorm bezig zijn met de ecologische en biologische impact van wijnbouw, het behoud van microsystemen etc. 

Zo wordt voor de gisting van wijn enkel wilde gist gebruikt, het sap ondergaat een minimale filtering (daarom staat er op iedere fles ook dat deze lichtjes troebel kan zijn) en gebruikt men kleine vaten. Wijnmaker Louis Roos is een overtuigd purist en gelooft hij er in dat je makkelijk hoogwaardige wijnen kunt maken met minimale impact. Ze gebruiken enkel de beste druiven, die het minste inmenging nodig hebben. 
Ook wordt er bij de selectie van kurken en vaten goed opgelet om te werken met een zo klein mogelijk biologische impact. 

Hun motto; wijn moet authentiek zijn, en zijn origine zo eerlijk mogelijk vertegenwoordigen. We geloven dat wijn elegant, goed in balans en gestructureerd moet zijn en ondertussen zo levendig en smaakvol te zijn. Het moet vreugde in het leven brengen. 

 

Ontdek hier alle wijnen van Mooiplaas >