De Chenin Blanc druif

In tegenstelling tot de meeste andere witte druiven kan de Chenin Blanc uitstekend bewaard worden.

De beste Franse Chenin Blancs hebben meer dan 10 jaar nodig om tot ontwikkeling te komen en kunnen ook daarna nog decennia gedronken worden. Drink je hem te jong, dan koop je waarschijnlijk nooit weer een fles. Maar heb je geduld, dan beloont de Chenin Blanc je op een geweldige manier.

Het is geen eenvoudige druif, de Chenin Blanc. Toch niet voor de wijnboer, want hij rijpt zeer laat en houdt helemaal niet van slecht herfstweer. Zijn de stokken te weinig gesnoeid, dan geeft de Chenin Blanc een matige wijn. Wordt hij te vroeg gerijpt, dan is het al niet veel beter.
In tegenstelling tot de meeste andere witte druiven kan de Chenin Blanc uitstekend bewaard worden. De beste Franse Chenin Blancs hebben meer dan 10 jaar nodig om tot ontwikkeling te komen en kunnen ook daarna nog decennia gedronken worden. Drink je hem te jong, dan koop je waarschijnlijk nooit weer een fles. Maar heb je geduld, dan beloont de Chenin Blanc je op een geweldige manier.

Oorspronkelijk komt de Chenin Blanc uit de Loire vallei en daar is hij nog steeds op vrij grote schaal aangeplant. Ook buiten Frankrijk staat veel Chenin Blanc aangeplant. Bijna een derde van de wijngaarden van Zuid-Afrika is er mee aangeplant. Ook in Noord- en Zuid-Amerika komt hij veel voor. Nieuwe Wereld-wijnmakers proberen hem zo te maken dat je hem toch al vrij jong kunt drinken.

Droge wijnen van de Chenin Blanc zijn knisperend fris met een onvergelijkbare geur van groene appeltjes, reine claude en kweepeer. Vaak iets aards en mineraal. Edelzoete wijnen van Chenin Blanc hebben het groene fruit ingeruild voor perzik, ananas, acacia en honing.

Een van de populairste Chenin Blanc wijnen bij Wijnmarkt is de Oude Werf Chenin Blanc. Deze lekkere witte wijn van onder de Zuid Afrikaanse zon, vol met tropische vruchten, een heel plezierige toets van ananas heeft zo zijn eigen karakter. Deze wijn groeit in ideale condities en op de perfecte bodem voor de Chenin Blanc. Dat proef je in deze fijne, heerlijke witte wijn.Aperitief, salades, pasta, tapas, feest, mooi om zo van te genieten.