Chicken or Pasta? Maar met welke wijn?

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team
  • 0

De meeste mensen weten dat vliegtuigeten op de grond en in de lucht verschillende smaakt. Door de cabinedruk en de luchtvochtigheid verminderd je vermogen om goed te kunnen proeven of ruiken. Smaken die op de grond heerlijk zijn, komen anders over hoog in de lucht. En dat telt ook voor wijn.

Vliegtuigmaatschappij KLM organiseerde daarom twee keer een proeverij om te bepalen welke wijn geserveerd zou worden tijdens het vliegen. 

Deelnemers van deze proeverij moesten diverse wijn eerst blind proeven terwijl ze nog op de grond waren en vervolgens nog eens proeven terwijl ze aan het vliegen waren.
De meeste zachte wijnen verloren hun smaak hoog in de lucht en daarom dat het proefpanel heel snel besloot om de meest expressieve wijn te gaan serveren tijdens de vluchten. Deze expressieve wijnen droogde de tong niet uit omdat ze voldoende tannines hadden. 

Wijnen met mooie, volle tannines:
Onverwacht Cabernet Shiraz
Angels Tears Cabernet Sauvignon Shiraz Merlot 
Yonder Hill Merlot 
De Feudis Lounge Primitivo del Salento


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden