Bubbels bewaar je best niet van te voren in de koelkast

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team

Velen onder ons bewaren bubbels lang van te voren al in de koelkast om, als de gelegenheid zich voordoet, direct een gekoelde fles bubbels te kunnen serveren. 

Hoe efficient het ook lijkt, eigenlijk zouden bubbels best in een kelder of garage bewaard worden. 
Een fles bubbels kan namelijk beter nooit langer dan 3 of 4 dagen in de koelkast staan, langer dan dat doet de smaken veranderen. 
Wat er namelijk gebeurd, is het volgende. Door de kou zal de kurk uitdrogen omdat er vocht aan te pas kan komen als deze rechtop staat. Een kurk die begint uit te drogen, begint losser in de fles te zitten en daarom kan er langzaam aan zuurstof bij komen en die zuurstof zorgt ervoor, idem bij wijnen trouwens, dat de inhoud slecht word. Oxidatie treedt dan op. 
 
Wat doen je dan best met alle bubbels? 
Zet alle mousserende wijnen op een donkere plaats, een kelder of garage bijvoorbeeld. Een paar uur voor het drinken kun je deze dan in de koelkast zetten. Nog beter is een ijsemmer met ijs en een derde water en daar de fles 15 tot 20 minuten te laten afkoelen. 

Bekijk hier al onze bubbels>