Biowijnen: het taboe eindelijk voorbij

Net zoals men stilletjesaan door heeft dat de uitstoot van uitlaatgassen en CO2 minder moet, begint het ook door te dringen dat we onze voeding ook niet “plat moeten sproeien” zonder daar zelf gevolgen van te hebben.

Frank Van der Auwera is een bekende Belgische wijnrecensent en journalist, zowat de Robert Parker van België zeg maar. In zijn jaarlijkse “Wijnkoopgids - de 300 beste wijnen onder de 10 euro”  somt hij onder andere een aantal wijntrends op. Trend 11 volgens Frank is: “Bio niet langer geitenwollen sok”. Hèhè, eindelijk!

Vele wijnboeren deden het al en doen het nog steeds, maar toegeven dat ze het deden was nog best wel moeilijk de afgelopen jaren. Maar, meer en meer valt het taboe eindelijk weg en kunnen we er vrijuit over praten en euh… drinken.

Want laat ons eerlijk zijn: of het nu officieus, officieel, gecertificeerd biologisch, ongecertificeerd biologisch, organisch, holistisch, natuurwijn-technisch, biodynamisch, CO2-neutraal of lutte raisonée is, eigenlijk maakt ons dat geen ene wijndruif uit. Als de wijn maar lekker(der) is!

Daarom laten we u graag kennismaken met enkele van onze biowijnen welke stuk voor stuk lekkere wijnen zijn. Wijnen gemaakt door wijnboeren die duurzame wijnbouw en biodiversiteit hoog in het vaandel dragen. Proost!

 

Bekijk hier onze biowijnen>