Brunello di Montalcino streek

  • Geplaatst op
  • Door Het Wijnmarkt Team
Brunello di Montalcino streek

De kwaliteit van de wijnen wordt gegarandeerd door het Consortium di Brunello di Montalcino. De Brunello di Montalcino heeft het DOCG keurmerk. DOCG staat voor Denominazione di Origine Controllata e Garantita, dit is de allerhoogste kwaliteitsnorm in Italië voor wijnen. Hierbij is vastgelegd wat de maximale opbrengst per hectare mag zijn.

De wijnen moeten komen van druiven uit wijngaarden gelegen in de plaats Montalcino. Bovendien moeten de wijnen ook worden gebotteld in de plaats Montalcino. Brunello wijnen hebben een verplichte houtrijping van 3,5 jaar. Dit houdt in dat de wijnen ongeveer 4,5 jaar na de oogst op de markt komen.

De Brunello wijnen zijn lang houdbaar. In het algemeen kan worden gesteld dat deze gemakkelijk 20 tot 25 jaar kunnen worden bewaard.  

De gezamenlijke wijnboeren uit Montalcino hebben in 1967 het Consorzio del Vino Brunello di Montalcino opgericht. Het consortium bewaakt de uitgangspunten en de kwaliteit van de wijnen. Bovendien zorgt zij ook voor de promotie van de Brunello wijnen.

Enkele lekkere Brunello di Montalcino wijnen van Wijnmarkt:
Bonacchi Brunello di Montalcino
Molino della Suga Brunello di Montalcino
Pian dell Vigne di Montalcino


Bekijk alle Brunello wijnen >