Biowijnen

Een biologische manier van wijnbouw, omvat goed opgeleide, bekame en kwaliteitsbewuste wijnbouwers. Het belangrijkste zijn de natuurelementen en de bodem. Om mineralen uit de bodem te kunnen verwerken, heeft een wijnrank bacterien nodig. Als er met chemische bestrijdingsmiddelen deze worden gewerkt, dan kunnen deze mineralen niet meer worden opgenomen en zijn er minder of geen specifieke eigenschappen meer te bespeuren wat ten nadele is van de smaak uiteraard. 

Biologische wijnbouw is gebaseerd op volgende elementen; de valorisatie van de bodem, het respect van de natuurlijke biotoop door uitsluitend natuurlijke middelen te gebruiken, deze middelen te gebruiken op het meest natuurlijke moment van het jaar en het blijven omspitten en omploegen van de aarde zodat deze het meeste zuurstof krijgt. 
Hierdoor krijgen de wortels meer kracht en ruimte waardoor deze meer smaak kunnen doorsturen.

Loading...
Miguel Torres Estelado Rosado
€--,--

Miguel Torres Estelado Rosado

Prachtige Chileense schuimwijn, 100% bio, gemaakt van een onbekende druivensoort. Een prachtige roze kleur in het glas met een fijne bubbel. Geuren van rood fruit maar ook een beetje citrus in de neus. De body is gestructureerd van smaak, vrij vineus ric
€--,--
Meer info
Domaine de la Dourbie Marius Rouge
€--,--

Domaine de la Dourbie Marius Rouge

Deze blend van Cinsault en Grenache uit de Languedoc wordt volledig biodynamisch gemaakt. In de neus ontdek je veel rijp rood fruit met een mooi vleugje Languedoc (een beetje kruidigheid).
€--,--
Meer info
Domaine de la Dourbie Oscar Rouge IGP
€--,-- €--,--

Domaine de la Dourbie Oscar Rouge IGP

Lekkere wijn met de typische druiven voor de Languedoc namelijk Carignan, Cinsault, Syrah en Grenache. Ondanks de typische druiven voor de Languedoc zagen we nog niet veel wijnen die ze allemaal combineert, zeker niet in een biologisch geteelde en verwerk
€--,-- €--,--
Meer info
Mooiplaas The Bean
€--,--

Mooiplaas The Bean

The Bean heeft een dieppaarse kleur met in de neus de beoogde mokka en geroosterde koffiegeuren. Er zijn tannines aanwezig maar deze zijn zacht en een solide onderdeel van de wijn. De body is mondvullend en best complex voor zo'n jonge wijn.
€--,--
Meer info

Biowijnen

Een biologische manier van wijnbouw, omvat goed opgeleide, bekame en kwaliteitsbewuste wijnbouwers. Het belangrijkste zijn de natuurelementen en de bodem. Om mineralen uit de bodem te kunnen verwerken, heeft een wijnrank bacterien nodig. Als er met chemische bestrijdingsmiddelen deze worden gewerkt, dan kunnen deze mineralen niet meer worden opgenomen en zijn er minder of geen specifieke eigenschappen meer te bespeuren wat ten nadele is van de smaak uiteraard. 

Biologische wijnbouw is gebaseerd op volgende elementen; de valorisatie van de bodem, het respect van de natuurlijke biotoop door uitsluitend natuurlijke middelen te gebruiken, deze middelen te gebruiken op het meest natuurlijke moment van het jaar en het blijven omspitten en omploegen van de aarde zodat deze het meeste zuurstof krijgt. 
Hierdoor krijgen de wortels meer kracht en ruimte waardoor deze meer smaak kunnen doorsturen.