Barbera d'Asti Lavignone

Zwoele Barbera d'Asti met een neus vol zwart rijp fruit en kruiden. De body is vol en met veel diepgang, om te eindigen met weer veel fruit. ...Meer informatie

Wijnbeschrijving van deze Barbera d'Asti:

Zwoele Barbera d'Asti met een neus vol zwart rijp fruit en kruiden. De body is vol en met veel diepgang, om te eindigen met weer veel fruit.

 

Awards:

90 punten Wine Spectator
Gouden Medaille Concours Mondial Bruxelles 

 

Druiven:

100% Barbera

 

Gastronomie voor deze wijn:

Een smaakvolle wijn als deze past lekker bij een stukje vlees zoals kalf of rund, maar ook bij lam, wild en gevogelte. En zoek het ook niet te ver, de wijn is namelijk heerlijk bij wat parma of andere gerookte Italiaanse hammen. 

 

Over de wijnmaker Pico Maccario:

Pico Maccario is een relatief jonge maar zeer succesvolle producent in Piëmonte en gevestigd in Mombaruzzo in het hart van de Barbera d’Asti regio.

De broers Pico en Vitaliano Maccario besloten in 1997 een eigen wijnbedrijf op te richten. In korte tijd verrees in Mombaruzzo, gelegen in het hart van het Barbera d’Asti gebied, een zeer moderne winery. De combinatie van respect voor de natuurlijke omgeving en modern wijngaard management zijn de basis voor een serie karaktervolle wijnen. Een blik in de wijngaarden maakt duidelijk hoe de roos in het logo van Pico Maccario is gekomen. Meer dan 4.500 rozenstruiken bepalen het beeld in de wijngaard. Naast dat dit visueel bijzonder fraai is hebben zij ook nog steeds de traditionele functie om mogelijke ziektes in een vroeg stadium te signaleren.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen