Araldica Vini Roero Arneis

Van Arneis wordt voornamelijk droge wijn van gemaakt. Zo ook deze parel met heel mooie zuren, tonen van amandel, citroen en peer. Verder ook perzik, peren, noten, groene appel, bloesem en een tikkeltje zoethout. ...Meer informatie

Proefnotities van deze Roero Arneis:

Deze DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) is een echte aanrader. Arneis - wat in het lokaal dialect "koppig" betekent - is een Italiaanse druif uit de regio van Piëmonte. Ze was tot voor enkele decennia op sterven na dood was, maar gelukkig hebben de heren van Barolo ze van een gewisse dood gered. Er wordt voornamelijk droge wijn van gemaakt. Zo ook deze parel met heel mooie zuren, tonen van amandel, citroen en peer. Verder ook perzik, peren, noten, groene appel, bloesem en een tikkeltje zoethout. Een echte aanrader voor alle wijnliefhebbers! Gewoon lekker anders.

 

Druivensoort:

100% Arneis

Gastronomie:

Een fijne wijn bij schaal- en schelpdieren, pasta of risotto met zeevruchten.

Over Araldica Vini:

Araldica Vini is gelegen in Piëmonte. Eén van de subregio's aldaar is Roero waar deze wijn vandaan komt.

Dankzij de combinatie van moderne technieken voor wijnmaken en toewijding om wijnen te produceren met een onmiskenbaar Piëmontees accent, wint de groep internationaal steeds meer aan succes.

De directeur, de oenoloog Claudio Manera, is er vast van overtuigd dat de inspanningen in de wijngaarden van fundamenteel belang zijn voor de kwaliteit van het product, en hij gelooft dat een effectief beheer van de wijnproductieprocessen het mogelijk maakt om een doel te bereiken dat van groot belang is voor de klant namelijk een uitstekende relatie tussen kwaliteit en prijs.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen