Añoranza Tempranillo Crianza

Deze Crianza is een dieprode wijn met weelderige tranen die langzaam langs het glas weglopen. Het aroma is erg aangenaam en onderscheiden nuance van rijp rood fruit, een vleugje eik door de houtrijping met bosgeuren. ...Meer informatie

Hoe proeft deze kruidige rode Spaanse wijn:

Deze Crianza is een dieprode wijn met weelderige tranen die langzaam langs het glas weglopen. Het aroma is erg aangenaam en onderscheiden nuance van rijp rood fruit, een vleugje eik door de houtrijping met bosgeuren.

Bij het openbloeien in het glas komen er ook getooste aroma’s naar boven alsook de impressie van peperkoek en kaneel. Zijn afdronk is het verlengde van zijn smaak en is zacht, dus geen uitdrogende nasmaak zoals veel Spaanse wijnen soms kunnen hebben.

Druivensoort:

100% Tempranillo

Gastronomie:

wit vlees (kip, varkensvlees) alsook geroosterd rood vlees.

Over de wijnstreek La Mancha:

La Mancha is het grootste uitgestrekt gebied gewijd aan het telen van druiven en is beveiligd met de enige Appellation D’ origine. Op een hoogte van 650 m boven de zeespiegel, heeft deze regio een continentaal klimaat. De zomers zijn warm en de winters zeer koud. De zeldzame regenbuien en het hoge zongehalte zorgen voor een ideaal gebied voor het telen van druiven.

Over het wijnhuis Lozano Añoranza:

Deze wijngaarden zijn steeds eigendom geweest van de familie Lozano. In 1920 besliste deze hun eigen wijngaarden aan te planten en hun eigen wijn te creëren.

Na 3 generaties besliste de huidige eigenaar Juan Ramön Lozano Bonillo, een groots ambitieus project uit de grond te stampen door een kelder te bouwen met alle moderne technologie om zo hoge kwaliteitswijnen te kunnen produceren.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


George Geplaatst op 13 Oktober 2015 at 15:37

Top crianza voor deze prijs!


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen