Añoranza Sauvignon Blanc

Deze wijn behoort tot het betere werk in witte wijn van Spanje. Door het gebruik van de krokante Sauvignon Blanc druif krijgt de soms wat droog bittere Spaanse Macabeo druif meer finesse en frisheid. Heldere schitterende kleur met groen gele nuances. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Spaanse Sauvignon Blanc:

Deze wijn behoort tot het betere werk in witte wijn van Spanje. Door het gebruik van de krokante Sauvignon Blanc druif krijgt de soms wat droog bittere Spaanse Macabeo druif meer finesse en frisheid. Heldere schitterende kleur met groen gelige nuances.

Wanneer men de neus in het glas steekt komt men een waaier van bloesems tegen die vergezeld worden van rijp wit fruit zoals peer, pompelmoes, alsook het typische grassige van de Sauvignon.

Druivensoort:

100% Sauvignon Blanc

Gastronomie:

Heel lekkere wijn als aperitief en combineert heel goed met een gegrilde vis of mosselen.

Over de wijnstreek La Mancha:

La Mancha is het grootste uitgestrekt gebied gewijd aan het telen van druiven en is beveiligd met de enige Appellation D’ origine. Op een hoogte van 650 m boven de zeespiegel, heeft deze regio een continentaal klimaat. De zomers zijn warm en de winters zeer koud. De zeldzame regenbuien en het hoge zongehalte zorgen voor een ideaal gebied voor het telen van druiven.

Over het wijnhuis Bodegas Lozano:

Deze wijngaarden zijn steeds eigendom geweest van de familie Lozano. In 1920 besliste deze hun eigen wijngaarden aan te planten en hun eigen wijn te creëren.

Na 3 generaties besliste de huidige eigenaar Juan Ramön Lozano Bonillo, een groots ambitieus project uit de grond te stampen door een kelder te bouwen met alle moderne technologie om zo hoge kwaliteitswijnen te kunnen produceren.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Francis Tops Geplaatst op 10 November 2017 at 13:13

Aangename droge witte wijn, sprong er voor ons uit in de tasting box.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen