Angels Tears Sauvignon Blanc

Een fruitige, droge wijn van de Grande Provence wijngaard. Deze wijn werd speciaal door hen ontwikkeld om een kwalitatieve wijn aan te bieden uit de Estate maar aan een zeer concurrentiële prijs. ...Meer informatie

Over deze Zuid-Afrikaanse witte wijn:

Een fruitige, droge wijn van de Grande Provence wijngaard. Deze wijn werd speciaal door hen ontwikkeld om een kwalitatieve wijn aan te bieden uit de Estate maar aan een zeer concurrentiële prijs. De ideale grond bij Grande Provence zorgt bij deze Sauvignon Blanc voor het typische grassige, krokante tintje met heerlijk verfrissende zuren die noodzakelijk worden geacht bij dit type wijn.
 

Lekker bij deze wijn:

Heerlijk bij zeevruchten, gerechten met kip of salades.
 

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben. 

In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de "Auberge de Provence". In een van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: 'Petanque'. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig. 
 

Over het wijnhuis Grande Provence:

The Grande Provence, gelegen in Franschhoek, is een van de bekendste wijndomeinen in de regio. Belangrijk om te weten is dat ze een geschiedenis hebben van meer dan 300 jaar en dat het landgoed sinds 2004 in Belgisch-Nederlanse handen is. 

Ze maken niet enkel prachtige wijnen op het domein, maar hebben ook een hoog aangeschreven restaurant en kunstgalerij. Met andere woorden, het plaatje klopt hier. Een schitterende plek om te vertoeven met een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner.

Het wijndomein heeft een 30 hectare aan wijngaarden die beheert worden door wijnmaker Karl Lambour. Karl Lambour heeft reeds een zeer indrukwekkende carrière achter de rug in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, zo was hij onder andere wijnmaker bij The Bergkelder, Zevenwacht, Meerendal, Constantia Glen en Holden Manz.
Bekijk alle wijnen van wijnhuis Grande Provence >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Kevin Hellemans Geplaatst op 15 Juni 2017 at 12:48

Jonge fruitige wijn, ideaal voor bij kip of zeevruchten


John Geplaatst op 24 Juni 2016 at 22:10

Echt een lekker zomers wijntje. Heel toegankelijk. Dit is mijn huiswijn geworden.


Erik Geplaatst op 27 Juli 2015 at 13:33

De engelen hebben gelijk: super lekkere wijn!


4.65 sterren gebaseerd op 3 beoordelingen Uw review toevoegen