Angels Tears Rosé

Een fruitige, goed gebalanceerde wijn met een toets van aardbei. Een mooi staaltje van The Grande Provence te Franschhoek. ...Meer informatie
    Nu €5,99
    Niet op voorraad

Over deze Zuid-Afrikaanse wijn:

Een fruitige, goed gebalanceerde wijn met een toets van aardbei. Een mooi staaltje van The Grande Provence te Franschhoek. Zoals alle wijnen van Angels Tears, bevat deze fles 8888 tranen van engelen. 

Awards/Medailles:

Winnaar gouden medaille Vitis Vinifera

Druivensoort:

Chenin Blanc en Pinotage
 

Lekker bij deze wijn: 

Heerlijk bij zeevruchten en zomerse salades.
 

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben. 

In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de “Auberge de Provence”. In één van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: ‘pétanque’. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig.

Over het wijnhuis La Grande Provence:


La Grande Provence, gelegen in Franschhoek, is één van de bekendste wijndomeinen in deze regio. Belangrijk om weten is dat ze een geschiedenis hebben van meer dan 300 jaar en dat het landgoed sinds 2004 in Belgisch-Nederlandse handen is.

Ze maken niet enkel prachtige wijnen op het domein, maar hebben ook een hoog aangeschreven restaurant en kunstgalerij.  

Maw, het plaatje klopt hier. Een schitterende plek om te vertoeven met een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner.

Het wijndomein heeft een 30 hectare aan wijngaarden die beheerd worden door wijnmaker Karl Lambour. Karl Lambour heeft reeds een zeer indrukwekkende carrière achter de rug in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, zo was hij onder andere wijnmaker bij The Bergkelder, Zevenwacht, Meerendal, Constantia Glen en Holden Manz.Bekijk alle wijnen van wijnhuis Grande Provence > 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Fernand Geplaatst op 20 Juli 2017 at 10:40

Super lekker, prijs/kwaliteit top!


Martine Geplaatst op 6 Juli 2017 at 09:42

Heel zacht en lekkere rosé, prijs kwaliteit excellent!


Veronique Goossens Geplaatst op 15 Juni 2017 at 13:09

Echt een heel lekkere rosé


Christel Geplaatst op 8 Mei 2017 at 12:11

Heb deze wijn afgelopen weekend gedronken, we vonden hem erg lekker.


Daphne Geplaatst op 24 Februari 2015 at 10:21

Dit is gewoon een lekker vriendinnenwijntje :) Het mag wel wat lekkerder weer worden...


4.6 sterren gebaseerd op 5 beoordelingen Uw review toevoegen