Angels Tears Muscat-Chenin Blanc

Een geweldige fruitige witte wijn met toetsen van honing en pittige Muscat geuren in de neus, vergezeld van een tropische Chenin Blanc. Een makkelijk drinkbare en zachte, half zoete witte wijn. ...Meer informatie

Over deze Zuid-Afrikaanse half zoete witte wijn:

Een geweldige fruitige witte wijn met toetsen van honing en pittige Muscat geuren in de neus, vergezeld van een tropische Chenin Blanc. Een makkelijk drinkbare en zachte, half zoete witte wijn. 

Druivenras:

Muscat d’Alexandrie (Hanepoot) 50% en Chenin Blanc 50% 
 

Deze wijn past goed bij: 

Heerlijk om zo van te genieten maar ook geweldig bij een zomerse picknick. Deze licht zoete witte wijn past ook prima bij Indische en Aziatische gerechten en fruit salades. 
 

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben. 

In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de “Auberge de Provence”. In één van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: ‘pétanque’. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig.

Over het wijnhuis La Grande Provence:

La Grande Provence, gelegen in Franschhoek, is één van de bekendste wijndomeinen in deze regio. Belangrijk om weten is dat ze een geschiedenis hebben van meer dan 300 jaar en dat het landgoed sinds 2004 in Belgisch-Nederlandse handen is.

Ze maken niet enkel prachtige wijnen op het domein, maar hebben ook een hoog aangeschreven restaurant en kunstgalerij.  

Met andere woorden, het plaatje klopt hier. Een schitterende plek om te vertoeven met een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner.

Het wijndomein heeft een 30 hectare aan wijngaarden die beheerd worden door wijnmaker Karl Lambour. Karl Lambour heeft reeds een zeer indrukwekkende carrière achter de rug in de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, zo was hij onder andere wijnmaker bij The Bergkelder, Zevenwacht, Meerendal, Constantia Glen en Holden Manz.Bekijk alle wijnen van wijnhuis Grande Provence >  

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Davinia Geplaatst op 24 April 2015 at 16:52

Deze wijn vorige week besteld en van het weekend gedronken. Half zoet inderdaad, erg lekker!


Sandra Geplaatst op 29 Januari 2015 at 10:50

Ik durf het op restaurant vaak niet te vragen, een zoete wijn, maar dat is wel hetgene wat ik het liefste drink. Daarom dat ik dit zo\'n goede wijn vind.


4 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen