Angels Tears Le Chocolat Pinotage

Ondanks dat dit een jonge wijn is, zit deze boordevol uitgesproken smaken. De wijnmakers hebben zoveel mogelijk aroma's en smaken van chocolade in de wijn willen krijgen en dat is uitermate goed gelukt. 
Door getoast eiken toe te voegen aan de Pinotage, ...Meer informatie

Over deze Zuid-Afrikaanse rode wijn:

Ondanks dat dit een jonge wijn is, zit deze boordevol uitgesproken smaken. Door gebrand eikenhout toe te voegen aan deze Pinotage-wijn, komen zeer expressieve aroma's en smaken van chocolade voor in de wijn. Daarnaast vindt u er ook aroma’s van koffie en caramel in terug. 

Druivenras:

100% Pinotage
 

Deze wijn past goed bij: 

Uiteraard combineert deze wijn goed bij chocolade. U zou dit een 'eetwijn' kunnen noemen, want combineert uitermate goed bij gebakken eend of ander gevogelte waarbij speculaas, koekkruiden, chocolade of een vleugje van deze wijn is opgenomen in de saus.
 

Over de wijnstreek Franschhoek:

De Franschhoek vallei maakt officieel onderdeel uit van Paarl, en is gelegen ten zuiden van Paarl en ten oosten van Stellenbosch. Omdat er aan twee kanten bergen liggen die hoog uitreiken boven de vallei, is het klimaat tamelijk gevarieerd. Hier in Franschhoek vestigden de Franse Hugenoten zich oorspronkelijk. Vandaar dat de meeste boerderijen en landgoederen nog steeds Franse namen hebben. 

In Franschhoek loop je door de Bordeauxstraat en kun je eten in de “Auberge de Provence”. In één van de prachtige tuinen staat verdwaald een bordje: ‘pétanque’. Maar ook de namen van de wijnen, zoals La Motte, Chamonix en Grande Provence houden de herinnering aan de Fransen levendig.

Over het wijnhuis Grande Provence:

La Grande Provence, gelegen in Franschhoek, is één van de bekendste wijndomeinen in deze regio. Belangrijk om weten is dat ze een geschiedenis hebben van meer dan 300 jaar en dat het landgoed sinds 2004 in Belgisch-Nederlandse handen is.

Ze maken niet enkel prachtige wijnen op het domein, maar hebben ook een hoog aangeschreven restaurant en kunstgalerij. Met andere woorden, het plaatje klopt hier. Een schitterende plek om te vertoeven met een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner.

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Janus Geplaatst op 27 Juli 2018 at 14:30

Als liefhebber van speciale wijnen kocht ik deze, samen met de Coco en de Bean vanwege het afwijkende productieproces. In onze wijnclub proberen we allemaal uniekere exemplaren te vinden. Leuk dat jullie deze hebben.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen