Amplus One

Robijnrode wijn met paarse schitteringen. De aroma's zijn zeer expressief en u zult kersen, bramen, cassis en wat tabak herkennen. Op het eindje een vleugje chocolade en zelfs grafiet.
Dit is een krachtige wijn, we raden dan ook aan om de wijn even te d ...Meer informatie

Proefnotitie van deze Chileense rode wijn:

Robijnrode wijn met paarse schitteringen. De aroma's zijn zeer expressief en u zult kersen, bramen, cassis en wat tabak herkennen. Op het eindje een vleugje chocolade en zelfs grafiet.
Dit is een krachtige wijn, we raden dan ook aan om de wijn even te decanteren voor ervan te genieten. Dat zal de aroma's en smaken enkel maar ten goede komen. Er is een mooie gelaagdheid aan deze wijn met volle, dikke tannines die een bepaalde maturiteit geven. De finish is verleidelijk. 
 
Amplus betekent in het Latijns: belangrijk, uitzonderlijk. Deze omschrijving ligt perfect in de lijn van wat wijnhuis Santa Ema met deze wijn wil bereiken.
 

Houtrijping:

Deze wijn kreeg een houtrijping mee in Franse eiken houten vaten. Men gebruikte hier vaten van verschillende jaren voor, gaande van nieuwe tot derdejaars. Hierna mocht de wijn nog minimaal 6 maanden rijpen in de fles. 
 

Druivensoorten:

75% Carmenère, 20% Syrah, 5% Carignan

 

Awards:

- 92 punten James Suckling 2017 voor jaargang 2015
- 91 punten Descorchados 2017 voor jaargang 2014
- 91 punten La Cav 2016 voor jaargang 2014
- 92 punten Latin Wine Florent Michel 2016 voor jaargang 2014
- Gouden Medaille Catad’Or 2016 voor jaargang 2014
- 93 punten James Suckling voor 2014
- Zilveren Medaille voor jaargang 2014 IWC “International Wine Challenge” 2016
 

Gastronomie:

Dit is fijne eetwijn en gaat goed met varkensvlees, gevogelte die begeleid worden door romige sauzen. Het is ook een goede begeleiders bij pasta en gerookte kazen. 

Over het wijnhuis Bodegas Santa Ema:

Dit wijnhuis werd tijdens de jaren 30 van vorige eeuw opgericht door Pedro Pavone en het wijnhuis heeft ondertussen een hoog aanzien in binnen- en buitenland. Pedro Pavone vertrok als zoon van een Italiaanse wijnbouwer en hij begon zijn carriere in Chili met de verkoop van druiven aan reeds gevestigde wijnbouwers. Na lange tijd besloot hij om samen met zijn zoon Felix zelf een wijnhuis te starten. Hun voornaamste streven is om hoogstaande wijnen te maken. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen